Annons

Skegriebo vill få gatunamn på fall

Förslagen att döpa gator i det nya utbyggnadsområdet i Skegrie med brottartermer får en blivande skegriebo att kräva nya grepp i ett brev till Trelleborgs kommun.
Trelleborg • Publicerad 20 november 2007
Att ett smidjebälte ska ge namn åt en gata i Skegrie gillar inte en av de boende. Bild: Helena Blendberg
Att ett smidjebälte ska ge namn åt en gata i Skegrie gillar inte en av de boende. Bild: Helena BlendbergFoto: 

"Det klingar inte speciellt trevligt med namn som paretären och nacksvinget" menar brevskrivaren som inte vill hålla sig på mattan utan protesterar kraftigt mot förslaget. "Dessutom kommer sådana konstiga namn att vålla praktiska bekymmer eftersom man måste bokstavera sin adress varenda gång man behöver uppge den för någon annan."

Byggnadsnämnden säger ja till att döpa de nya gatorna till Brottarvägen, Nacksvinget, Parterren, Smidjebältet, Krysstaget, Höftsvinget samt Livtaget. De knyter an till närheten till Altonas brottarklubbs lokal.

Annons

Brevskrivaren som köpt hus på det nya området vill dock inte lägga sig platt inför förslaget och föreslår att gatorna i stället döps efter Astrid Lindgren-tema, djur eller blommor.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons