Skegrie skola fyllde 20 år

Lagom till 20-årsjubiléet på torsdagskvällen fick Skegrie skola äntligen sin skylt. Och skolans omkring 180 elever fick vara med på ett flygfoto, samlade i hjärtformation på skolans fotbollsplan.
Trelleborg • Publicerad 12 juni 2003
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

BILD: TOMAS NYBERG 20-årsfirandet på den lilla skolan på landet firades rejält på torsdagskvällen. Vid 17-tiden kom biträdande rektor Marie-Louise Larsson åkande i en rosa Cadillac, följd av en sambaorkester från Söderslätts Musikkår och alla skolans elever i festlig procession. Därefter blev det samling på fotbollsplanen, i väntan på den fotograf som i ett monoplan flög över skolan vid 17.30-tiden. På bilden, som arrangerande föräldraföreningen tänker pryda en broschyr med, syns alla skolans elever och lärare vinka hjärtligt i hjärtröda kläder. - Vi kallar oss för den lilla skolan med det stora hjärtat, förklarade Mia Brynell från föräldraföreningen. En annan förälder som varit aktiv inför jubiléet är smideskunnige Anders Jensen. det är han som smitt ihop bokstäverna till den skylt som avtäcktes på skolans vägg, innan firandet fortsatte med grillning, stövelkastning och styltgång. - Trevligt med en skylt till sist. Det ska naturligtvis vara en skylt på skolan, tyckte Marie-Louise Larsson, som förrättade avtäckningen. - Visserligen kan nog inte skylten sitta där så länge, eftersom vi om något år bygger ut skolan med nya skolsalar, matsal och bibliotek. Och då blir det nog förskola av den byggnad skylten sitter på nu. Då tar vi ner skylten - men vi tar den med oss! Att Skegrie skola är mysig att gå på, det kan kompisarna Anete Biärsjö från 4 C och Lovisa Hellström från 5-6 C intyga: - Här är jättekul att gå, tycker Anete. - Skolan är jättefin. Att den inte är särskilt stor är det som gör den mysig, tycker Lovisa.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.