Annons

Skegrie kyrka håller öppet efter dödsolyckan

I samband med minnesstunden i Trelleborg kommer Skegrie kyrka hålla öppet under onsdagskvällen för ljuständning och samtal.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Skegrie • Publicerad 3 maj 2022
Skegrie kyrka håller öppet under onsdagskvällen.
Skegrie kyrka håller öppet under onsdagskvällen.Foto: Claes Nyberg

– Vi såg att ungdomarna själva ordnat en minnesstund och då tänkte vi att det är klokt att de har en trygg och lugn plats att köra till efter, säger Evelina Bladh Winborg, präst i Hammarlövs församling.

Under onsdagskvällen hålls en minnesstund och bilkortege till minne av 22-åriga Jacob Andreassen från Skegrie, som avled i en trafikolycka utanför Båstad i helgen.

Annons

Evelina Bladh Winborg planerar att vara både på minnesstunden och sedan på plats i Skegrie kyrka som kommer hållas öppen mellan cirka klockan 18 och 22 på onsdagskvällen. Då kommer det finnas personal på plats och vuxna att prata med.

– Det är viktigt att ha en plats att komma till. Att få lov och samlas och tända ljus. För många kan det vara första gången de mister en vän så hastigt, säger hon.

Kyrkan är även öppen under dagen men då är det inte säkert att det finns någon på plats.

Alva AndersdotterSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons