Annons

"Skattepengar ska gå till välfärd"

Fram till söndag samlas 350 ombud från hela Sverige i Göteborg för att delta i Socialdemokraternas kongress. En av dem som ska debattera och fatta avgörande beslut i tunga frågor är Cilla Dahl-Andersson från Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 3 april 2013
Cilla Dahl-Andersson.
Cilla Dahl-Andersson.Foto: Tomas Nyberg

Vinster i välfärden. Den debatten tror Cilla Dahl-Andersson blir hetast på kongressen. Åsikterna i frågan är många. Partiledaren Stefan Löfven ser positivt på vinstutdelning från privata aktörer inom vård och skola. Vänsterfalangen inom partiet är benhårt emot.

-Jag tycker att skattepengar ska gå till välfärd och inte rakt ned i fickorna på riskkapitalister. Men LO har kommit med en kompromiss. De är emot vinster i välfärden men har en mjukare skrivning, den hoppas jag att vi antar, säger Cilla Dahl-Andersson.

Annons

Under lång tid har det talats om en splittrad och krisdrabbad socialdemokrati. Men i de senaste opinionsmätningarna har vinden vänt.

- Borgarnas beslut har slagit igenom i hela samhället. Så jag tror absolut att vi vinner nästa val. Både lokalt i Trelleborg, i regionen och på riksplanet, säger Cilla Dahl-Andersson.

Martin Falkenby
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons