Annons

Skatteåterbäring ställde till kaos för Posten

I lördags fanns det inte tillräckligt med kontanter på Svensk kassaservice på Kontinentgatan när en upprörd kund ville hämta ut de tusenlappar han fått tillbaka på skatten. Han var inte ensam.
Trelleborg • Publicerad 27 augusti 2002

På postkontor i hela Sverige rådde det kontantbrist under torsdag, fredag och lördag efter det att skattemyndigheten skickat ut sina utbetalningslappar. - Det var en planeringsmiss. Vi hade fått uppgifter av skattemyndigheten att fler skulle få skatteåterbäringen direkt på sina konton än vad som var fallet, i stället fick fler tillbaks via utbetalningar och vi kan inte ha så stora kontanter på kontoren av säkerhetsskäl, säger Leif Andersson, kassachef på Posten i Trelleborg. För den som orkade stå i kö försökte postkontoren fixa fram kontanter under den värsta anstormningen i slutet av förra veckan, men nu lovar Leif Andersson att läget är "helt under kontroll". Dessutom kom posten sent hem till många kommuninvånare under hela förra veckan. Även där spelade skatteåterbäringen en stor roll. Liksom underbemanning. - Sex av 45 brevbärare var sjuka eller lediga på annat sätt, medan vi egentligen hade behövt en större styrka än vanligt eftersom det är mycket post nu. I torsdags skulle vi både dela ut all skatteåterbäring och 700 gram reklam till varje trelleborgare, säger Kenneth Nordberg, vikarierande postcenterchef i Trelleborg. De brevbärare som fanns kvar fick först ta sina egna rundor och därefter ta de sjuka kollegornas. Med resultatet att Kenneth Nordberg i dagarna har fått motta många telefonsamtal från människor som undrar varför inte brevbäraren kommer. - Irritationen blev nog extra stor eftersom skatteåterbäringen kom sent. Om vi hamnar i samma situation igen kommer vi nog att gå ut med att posten är försenad i lokalradion, säger han.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons