Annons

Skateholmsstugan mögelfri och öppen

Trelleborg • Publicerad 1 juni 2005
Skateholmsstugan är åter öppen. Bild: Tomas Nyberg
Skateholmsstugan är åter öppen. Bild: Tomas NybergFoto: 

I går öppnade kursgården Skateholmsstugan åter. Stugan, som används av kommunens fritidshem och skolverksamhet, har varit stängd sedan slutet av oktober. Personal hade hittat fuktskador på en toalett. Vad som från början verkade vara ett litet problem växte sig stort när fastighetsförvaltningen kontrollerade vad som hänt.

– Vi hittade mögelsvamp under en mängd golv. Sammanlagt har vi bytt sex golv. Det var inget vi trodde att vi skulle behöva göra från början, berättar Christer Fingal på fastighetsförvaltningen.

Annons

Totalt har alla toaletter och ett stort duschrum blivit sanerade och renoverade. Kostnaden beräknas bli runt 700 000 kronor.

– Nu ska huset vara fritt från angrepp, menar Christer Fingal.

Ulla Gottfridsson, tidigare anställd på Köpingeskolan och i dag pensionerad, sköter kontakten med skolgrupper som vill boka stugan. Hon är nöjd med resultatet.

– Det blev väldigt fint. Men det är klart att det finns annat att göra i huset för att putsa upp det. Vi får vara nöjda så länge, säger hon.

Nu är Skateholmsstugan bokad hela sommaren.

– Framförallt är det fritidshemmen som håller till där, menar Ulla Gottfridsson.

Sofia Bergström

Skateholm
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons