Annons

Skateholms camping siktar mot stjärnorna

Värdparet för Skateholms camping söker bygglov för en tillbyggnad av kiosken och en ny servicebyggnad. Det väntas ge anläggningen två stjärnor i guideböckerna.
Trelleborg • Publicerad 27 juli 2007
"Det känns betryggande nu när jag och Pia fått möjligheten att sköta campingen i 25 år", säger Thomas Larsson. BILD: TOMAS NYBERG
"Det känns betryggande nu när jag och Pia fått möjligheten att sköta campingen i 25 år", säger Thomas Larsson. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Trelleborgs kommun, som äger campingen, ger Thomas och Pia Larsson möjligheten att arrendera anläggningen i 25 år framöver.

Nu har paret lämnat in en bygglovsansökan till Trelleborgs stadbyggnadskontor.

Annons

Ungefär 2,3 miljoner kronor planerar de att satsa på att först riva den cirka 170 kvadratmeter stora servicebyggnaden, som ger plats åt duschar och toaletter, för att sedan bygga upp ett betydligt mer modernt hus.

– Dessutom vill vi göra en mindre tillbyggnad av kiosken, för att kunna få plats med ett ventilationsutrymme, berättar Thomas Larsson, som hyrt campingen av kommunen tillsammans med sin fru i 13 år.

Han poängterar att den servicebyggnad från 1950-talet som finns på campingen i dag är undermålig.

– Den har bidragit till att vi inte haft en chans att få en enda stjärna av fem möjliga av Campingförbundet, säger Thomas Larsson, som siktar på att anläggningen ska få åtminstone två när campingen rustas upp.

– Det känns väldigt betryggande nu när jag och Pia får möjligheten att sköta campingen. Vi hoppas kunna höja standarden, fortsätter han.

Tidigare har minigolfbanan, som också tillhör campingen, moderniserats och nu hoppas värdparet Larsson att dessa satsningar ska följas av fler förnyelser.

– Servicebyggnaden ska inredas så den blir vattentålig, eftersom den ger plats åt toaletter, duschar och kök. Färgen på huset ska målas faluröd, så att den blir i samma nyans som kiosken, säger Thomas Larsson.

Enligt hans beräkningar ska allt vara färdigt till nästa säsong.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons