Skärpt dom för 23-åring

Hovrätten skärpte på onsdagen straffet mot en 23-årig trelleborgare som tidigare dömts för flera stölder, bilinbrott och narkotikabrott. I stället för ett år och sex månader anser hovrätten att mannen ska avtjäna ett år och tio månader i fängelse.
Trelleborg • Publicerad 19 februari 2003

Både åklagaren och mannen överklagade tingsrättens dom till hovrätten. Själv menade mannen att han var oskyldig till de stölder han åtalats för förutom en. Men åklagaren menade alltså, liksom hovrätten, att mannen var skyldig och att hans straff var för lindrigt. Även den 28-årige väninna som dömdes för narkotikabrott vid samma tillfälle av Trelleborgs tingsrätt till fyra månaders fängelse överklagade sin dom. Men hovrätten valde att låta det straffet bestå. Bland de stölder som 23-åringen dömdes för inträffade en i slutet av oktober förra året på Åldermannens äldreboende. Han ska då ha stulit en större mängd läkemedel samt sprutor, mobiltelefoner och nycklar. Dessutom dömdes han för fem bilinbrott samt två bostadsinbrott varav han erkänt ett. Med anledning av stölderna ska mannen betala skadestånd på cirka 40 000 kronor Mannen greps av polisen den 4 november efter de båda bostadsinbrotten. Vid husrannsakan fann polisen cannabis i mannens bostad där också väninnan befann sig. Båda två anhölls samma dag och häktades ett par dagar senare. Hovrätten beslutade att båda ska stanna kvar i häkte tills dess att domen vinner laga kraft.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.