Annons

Skarp kritik mot nybygge på Storevång

I sitt remissvar riktar FNF skarp kritik mot den nya detaljplanen för en del av Skanörs vångar. Skanörskänsla får man inte genom att plantera kastanj. I stället bör hamlad lind eller oxel användas. Det är en av de synpunkter FNF har på kommunens förslag till exploatering av den del av Skanörs vångar som kallas Storevång.
Trelleborg • Publicerad 27 januari 2006

I sitt svar på detaljplanen som just nu är ute på remiss skriver Falsterbonäsets Naturvårdsförening att förslaget att bygga 350-400 nya bostäder i området kommer att leda till att viktiga naturområden av riksintresse obönhörligen kommer att gå förlorade.

Föreningen är också besviken på att andra som gett sina synpunkter på förslaget verkar vara mer intresserade av trafiksituationen utanför den egna dörren än av den yttre gemensamma miljön.

Annons

Sammanfattningsvis vill FNF att naturområdena som i dag finns runt Skanörs skola ska bevaras. Tallskogen sydost om området bör också bevaras. Dessutom anser man att det är viktigare att skapa en grön korridor genom området, så att barnen får en trevlig och säker väg att gå till skolan på, i stället för att bredda den nuvarande vägen så att fler ska kunna köra barnen med bil till skolan.

Louise Voll Ercolino

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons