GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skåreföreningar vill flytta reservatsgräns

Skåre byalag, Skåre båtklubb och Skåre fiskarförening vill att gränsen för det planerade marina naturreservatet flyttas ut 100 meter från varje hamnarm.
Trelleborg • Publicerad 21 september 2014

Enligt planerna ska ett marint naturreservat bildas mellan Stavstensudde och Fredshög. Reservatet ska enligt förslaget i princip begränsas av strandskyddsgränsen på land och gå två kilometer ut från kusten.

Nu menar dock tre tunga föreningar som företräder olika intressen i Skåre att reservatet kan sätta hämsko på ortens utveckling.

I sina synpunkter på samrådshandlingarna för reservatet skriver föreningarna att det nuvarande förslaget omöjliggör en framtida utveckling av hamnområdet. Det kan handla om planer på en utbyggnad av båtklubbens hus, en bastuflotte med badbrygga, en låg brygga för jollesegling och andra framtida idéer.

Föreningarnas förslag är därför att gränsen för reservatet flyttas ut 100 meter från hamnpirarna.

Maria Sällberg
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.