Annons

Skånskan flyttar från stan

På måndagen stängde Skånska Dagbladet sin lokalredaktion på Hamngatan i Trelleborg. Nu är Trelleborgs Allehanda den enda morgontidningen på plats i staden.
Trelleborg • Publicerad 21 september 2009
Foto: 

Thomas Grahl, vd för Skånska Dagbladet, varför flyttar ni från Trelleborg?

– Vi stänger lokalen, men redaktörerna är kvar och kommer att bevaka staden precis som förut. Skillnaden är att de gör det utifrån arbetsplatser i Malmö.

Annons

Behöver man inte vara på plats för att bedriva bra lokaljournalistik?

– Lokaler betyder allt mindre vad gäller journalistisk bevakning av ett närområde, det viktiga är att redaktörerna är ute och rör sig på byn. Och när vi stänger lokalen så sparar vi in hyreskostnaden för en lokal som allt färre besöker.

Betyder detta att jornalisterna blir så kallade mojos - mobile journalists?

– Jag föredrar att prata svenska, de blir rörliga redaktörer. Fördelen med det är att man är ute på ett annat sätt och träffar folk hela tiden. Förr var det mycket besökare till en lokalredaktion, men det är länge sedan som en lokal var en samlingspunkt på det viset.

Idag har ni två tjänster som bevakar Trelleborg, blir det antalet oförändrat?

– Vi fortsätter så, ja.

Johan Silfversten Bergman
Andreas Mårtesson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons