Annons

Skånska lantmännens silo rustas upp

Den 32 meter höga silon hos Skånska lantmännen håller sakta på att byta skepnad. Sex personer arbetar just nu med att reparera fasaden, uppflugna på höga byggställningar. Efter hand som tätningen blir klar läggs en skyddande gråvit ytbeläggning över det höga tornets väggar.
Trelleborg • Publicerad 6 maj 2004
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Högt uppe på spannmålssilon i Alstad jobbar sex personer med att renovera och måla om ytterväggarna. BILD: TOMAS NYBERG Tre och ett halvt ton beläggning kommer att ha gått åt när renoveringen är klar i juni. De mindre tornen målas i olika nyanser av gult. - Tanken är att färgen på respektive behållare ska likna färgerna på de spannmål som finns inuti. Vi har till exempel vete och maltkorn i behållarna som används till att göra mjöl och öl, berättar Sven Ekelund, siloområdeschef på Skånska lantmännen. Han tycker att beslutet om silomålningen var enkelt, fastän den egentligen inte är nödvändig. - Fasaden är verkligen i behov av tätning, men målningen görs mer av estetiska skäl. Silon var smutsig och den syns på ganska långt håll på söderslätt eftersom den är så hög. Det ska bli trevligt att se den uppsnyggad, säger Sven Ekelund. Text: Charlotte Enochsson

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons