Annons

Skånsk mat i Folkets park

Planerna klarnar nu för seminariet om Skånsk mat på Folkets park i Trelleborg 20 och 21 september i år.Bakom arrangemanget står projektet "Jordbruket gör Skåne skånskt!".
Trelleborg • Publicerad 22 maj 2002

Avsikten är att seminariet i Trelleborg ska bli starten på ett långsiktigt arbete och visa upp vad som finns av skånsk mat. Programmet för allmänheten är tänkt att hållas på lördagen 21 september. Bland de deltagare som planerar vara med finns skolmåltiderna i Trelleborgs kommun som funderar på att bjuda på skolmat. Även Restaurangskolan på Söderslättsgymnasiet ska enligt planerna delta i arrangemanget. Swedish meats/Scan food ska också delta liksom Agenda 21 och folkhälsan i Trelleborgs kommun. Andra deltagare som visat intresse är biodlarföreningen med honung samt Trelleborgs simsällskap och Trelleborgs fotbollsförening som tänker diskutera vikten av mat för unga som tränar. Andra deltagare i programmet blir troligen Ottsjökocken och KF:s provkök samt Piggsvinsteatern som bjuder på soppteater.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons