Annons

Skånsk mat gör Skåne skånskt i Trelleborg

Vad är det som gör Skånes skånskt? Jo, maten. Varifrån kommer maten? Jo, jordbruket. Alltså, jordbruket gör Skåne skånskt. Det ska trelleborgarna få upptäcka 20 - 21 september då den skånska maten, ur alla aspekter, ska stå i centrum i Folkets Park.
Trelleborg • Publicerad 19 april 2002

Jordbruket går Skåne skånskt är också namnet på ett projekt som ska "bidra till en långsiktig livskraftig livsmedelsproduktion i Skåne". Projektet finns i hela Skåne men tar sig olika uttryck i olika kommuner. I Trelleborg blir det en "matmässa" som ska visa hela vidden av den skånska maten, från livsmedelsproduktion till färdiga maträtter att provsmaka. - Besökarna ska kunna köpa mat, diskutera kvalitet, provsmaka, få kostråd och lära sig om den speciella skånska matkulturen, säger Monica Frangeur, projektledare. Vi ska fylla Folkets Park både ute och inne med matmontrar, konsumentrådgivning, hälsoinformation och mycket annat. Det ska också finnas möjlighet att diskutera matpriserna. Fredagen är vikt åt högstadieungdomar och lördagen åt allmänheten. Kända kockar kommer att berätta hur de väljer sina råvaror medan TFF och TSS kommer att informera om lämplig kost.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons