Skånsk folkmusik till lunch

En konsertserie med skånsk folkmusik pågår just nu på Köpmansmagasinet. På tisdagen letade sig ett 80-tal personer in i den svala byggnaden för att lyssna på trion Jidder.
Trelleborg • Publicerad 20 juli 2010
Foto: 
Jidder består av extrelleborgaren Maria Bojlund samt Gabriel Hermansson och Markus Tullberg. Nästa konsert ges den 2 augusti klockan 13.
Jidder består av extrelleborgaren Maria Bojlund samt Gabriel Hermansson och Markus Tullberg. Nästa konsert ges den 2 augusti klockan 13.Foto: 

Tre musiker men desto fler instrument. På sång, gitarr, bosoki, flöjt, mandola, mandolin och fiol framförde Jidder bland annat polskor, valser och visor ur den skånska folkmusiktraditionen. En som hängde med i takterna var Leif Jönsson från Malmö.

– Det är fin musik som påminner om dalamusiken. Det är lite takt i den i alla fall, säger Leif Jönsson som trots kryckor inte verkade ha några problem med att följa musikens rytm. Två andra konsertbesökare var Sven och Gunni Hansson från Trelleborg.

– Det är ju inte instrument man är van vid med det är trevligt med lite musik till lunchen. Vi brukar komma hit på spelmansstämman också, säger Sven Hansson.

Tre lunchkonserter återstår i serien som avslutas den 8 augusti.

Anna Thulin
Maria Ploberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.