Skanörskock utan medalj i Mat-SM

Nej, Jacob Lells från Skanörs Gästgifvaregård blev inte Årets kock. Han kom på delad fjärde plats när tävlingen avgjordes på onsdagen.
Trelleborg • Publicerad 31 januari 2007
Jacob Lells från Skanörs Gästgifvaregård kom på delad fjärde plats i tävlingen Årets kock. Bild: Tomas Nyberg
Jacob Lells från Skanörs Gästgifvaregård kom på delad fjärde plats i tävlingen Årets kock. Bild: Tomas NybergFoto: 

Årets kock är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning som arrangerades för 24 gången. Drygt 120 kockar, av dem 16 kvinnor, hade anmält sig till tävlingen och sex gick vidare till final.

Finalen pågick under fem timmar och bestod av två uppgifter som de sex kockarna skulle lösa. De skulle skapa två varmrätter vardera. den ena uppgiften var en varmrätt på temat "rustik elegans" baserad på unggris och den andra uppgiften startade från en varukorg med okänt innehåll och skulle också leda fram till en varmrätt. Deltagarna fick inte veta vad som fanns i korgen förrän 45 minuter innan tävlingen började.

Tommy Myllymäki från restaurang Pontus by the Sea i Stockholm vann, före Tom Sjöstedt från Selleri, Stockholm och Simon Lundén Swedish Taste/Hills restaurang i Göteborg. De övriga tre delade på fjärdeplatsen.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.