Annons

Skånetrafiken ändrar tidtabeller

Från och med söndag gäller nya tidtabeller för Skånetrafiken. Stora ändringen görs för buss 346.– Det är en linje som växer och som vi anpassat för annan trafik, exempelvis tågen, säger Björn Wedeby på Skånetrafiken.
Trelleborg • Publicerad 7 december 2012

Trots växande antal resande minskar antalet avgångar för pendeln mellan Trelleborg och Hyllie. Från tre avgångar i timmen under rusningstrafik till två.

Men Björn Wedeby, trafikplanerare för Trelleborg, ser förändringen som positiv.

Annons

– Vi försöker alltid förbättra trafiken och utnyttja trafiken optimalt. För buss 346 är det nästan bara positivt, där vi senarelagt sista avgången från Hyllie med hänsyn till de som arbetar på Emporia, säger Björn Wedeby.

Den stora ändringen sker för linje 181 mellan Vellinge och Höllviken som tas bort helt under helger och får färre avgångar på vardagar.

– Det var väldigt få som reste på den linjen och där har vi även haft parallella avgångar med buss 300 (Hyllie-Tygelsjö-Vellinge-Falsterbo), säger Björn Wedeby

De nya tidtabellerna gäller till och med 14 december nästa år.

Andreas Mårtensson
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons