Annons

Skämtsam bok om golfspel ges ut av Malmöpar

Idén till boken kläcktes på kafferasten. Jenny Holmlund tände till direkt när det slog henne att hon kunde skriva och illustrera en bok om golf. Nu är den färdig och saluförs hs bokahandlare.
Trelleborg • Publicerad 26 augusti 2005

Golfarens ABC heter den humoristiska boken som illustratören Jenny Holmlund har gjort tillsammans med sin manusskrivande man Peter Eriksson.

Paret har samarbetat med Anna Ingelberg och Ola Jonsson. Kvartetten utgör förlaget Krokodille, som är stationerat i Malmö.

Annons

– Vi har pratat med många golfspelare i vår vänkrets. Meningen med boken är att visa hur man kan skämta om olika golftermer, säger hon.

Paret Holmlund-Eriksson kammar genom hela alfabetet, från Adressera till Övningsslag. Texterna illustreras med bilder där människor med grodansikten rör sig ute på golfbanan. – Uppslaget till boken fick jag under en fikarast då jag satt på kontoret som jag hyr med andra företagare i en lokal i Västra hamnen i Malmö, berättar Jenny Holmlund, som är uppvuxen vid Östra stranden i Trelleborg.

Positiv är hon till raster. Enligt henne är det vid kaffekoppen som många idéer föds.

– Ja, vi är ett kakbejakande förlag. Under en fika går det att spåna fram nästan hur många idéer som helst, säger hon.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons