Skämt om stockholmare gick hem

Åldern – oavsett om den är hög eller låg – och stockholmare. Det handlade många skämt på gårdagens stand-up-kväll i Smygehuk om. Och publiken verkade gilla konceptet, såväl kvällens dragplåster Anna-Lena Brundin som de mindre namnkunniga komikerna fick besökarna att skratta.
Trelleborg • Publicerad 15 augusti 2009
Foto: 
Anna-Lena Brundin var gårdagens stora publikmagnet och hon fick många applåder och igenkännande skratt.
Anna-Lena Brundin var gårdagens stora publikmagnet och hon fick många applåder och igenkännande skratt.Foto: 
Anna-Lena Brundin avslutade fredagens show efter Ludde Samuelsson, Martin Svensson och Mats Andersson.
Anna-Lena Brundin avslutade fredagens show efter Ludde Samuelsson, Martin Svensson och Mats Andersson.Foto: 

SMYGEHUK. Tanken med stand-up-kvällarna har varit att låta nybörjare, eller rookies som de kallas, få testa sina skämt inför en betalande publik. I paketet ingår också en mer etablerad komiker, som Anna-Lena Brundin på fredagen.

– Vi vill bjuda på bra stand-up helt enkelt. Vi bygger upp det så att det är en helhet och inte bara vinklat på en kändis, förklarar Elin Nordén som är den som pusslat ihop arrangemanget.

Och även om de allra flesta hade kommit i första hand för att få se och höra Anna-Lena Brundin lyckades även de andra tre, Martin Svensson från Helsingborg, Ludde Samuelsson från Malmö och Mats Andersson från Båstad, i ensemblen locka till skratt.

Kerstin Nilsson som är sommarboende i Smygehamn hade fått tag på en av platserna i Köpmansmagasinet.

– Jag tycker att det är roligt med stand-up. Jag har sett Anna-Lena Brundin förr, men hon är bra, tyckte Kerstin Nilsson.

Gustav Svensson
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.