Annons

"Skamfläck i Trelleborg"

En trelleborgare skriver till kommunledningen och kräver att något göras åt huset i hörnan Valldamms-gatan/Norra Vallgatan, enligt brevskrivaren en skamfläck för Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 3 december 2004
Huset Valldammsgatan/Norra Vallgatan är en skamfläck för Trelleborg, menar en trelleborgare. Bild: Tomas Nyberg
Huset Valldammsgatan/Norra Vallgatan är en skamfläck för Trelleborg, menar en trelleborgare. Bild: Tomas NybergFoto: 

Trelleborgaren börjar sitt brev med att berätta att han visat runt gäster i Trelleborg, som blivit mycket imponerade av infarten, där de häpnade över hur fint och välkomnande det kändes.

"Glittrande julgranar, ljusbeklädda träd och dignande blomsterarrangemang. Nytt jättefint lasarett, massor av otroliga och mysiga upplevelser i stadskärnan, som gav dem ett minne för alltid" beskriver brevskrivaren gästernas upplevelser av Trelleborg. "Men vad som störde dem var en skamfläck som inte borde få finnas. Nämligen rucklen Norra Vallgatan/Valldammsgatan" fortsätter brevet.

Annons

Brevskrivaren menar att huset borde rivas, om det är möjligt. I annat fall borde åtminstone dörrar och fönster spikas igen ordentligt. Han vill även att ägaren ska få ett ordentligt vitesbelopp så att en sanering kommer till stånd. Enligt brevskrivaren är huset nu även ett tillhåll för narkomaner. Han befarar att barn och ungdomar kan ta sig in i huset och kanske skadas på kvarlämnade sprutor.

Huset skickar ut dåliga signaler till barn, gäster och turister i Trelleborg, enligt brevskrivaren.

I brevet kräver trelleborgaren att kommunen tar tag i problemen med huset och gör någonting för att komma till rätta med svårigheterna.

"Gör det nu, gärna innan jul" skriver trelleborgaren. "Låt det bli en liten julklapp till kommunens invånare".

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons