Annons

Skadorna stänger skola resten av året

Skadorna efter branden bedöms vara så omfattande att skolan tvingas stänga för undervisning resten av året. Samtidigt planerar kommunen för övervakningskameror.
Trelleborg • Publicerad 7 september 2009

TRELLEBORG. För barnen som går på Kattebäckskolan blir det lektionsfritt idag. Men från och med i morgon fortsätter undervisningen som vanligt. Barnen i femårsverksamheten, förskoleklassen och eleverna i årskurs ett, två och tre ska gå på Centralskolan. Eleverna i årskurs fyra och fem får gå på Vannhögskolan.

Skolchef Barbro Melander räknar med att barnen får husera i de temporära lokalerna hela höstterminen och eventuellt en bit in på vårterminen innan Kattebäckskolan är återställd för undervisning igen. Eventuellt kommer skolköket att kunna tas i bruk något tidigare än klassrummen.

Annons

Kattebäckskolans personal ägnade söndagen åt att kontakta föräldrar med barn på skolan och informera om förändringarna. Idag ska möbler, datorer och annan utrustning som kommer att behövas i undervisningen flyttas från Kattebäckskolan till Centralskolan och Vannhögskolan.

– Ja, vi måste ju ordna så att detta funkar. Och det kommer det att göra, säger Barbro Melander.

Fredagens brand har främst skadat de östra delarna av skolan där det finns kontor och personalutrymmen. Även treornas klassrum, femårsavdelningen och idrottshallen har skadats av branden, berättar Ann-Britt Björklund, en av Kattebäckskolans två rektorer.

– Vi väntar nu på att kommunens fastighetskontor tillsammans med försäkringsbolag och en saneringsfirma ska titta på hur stora skadorna är och vad som behövs göras.

Kattebäckskolan har hittills varit förskonad från de småbränder som annars förekommit på skolor runtom i Trelleborg, säger Sven Jönsson, säkerhetschef i Trelleborgs kommun.

– Närmast i tid är Pilevallskolan där man eldat lite papper men det har inte blivit några följdverkningar av det, konsekvenserna har varit mycket små, säger han.

Samtidigt erkänner han att Kattebäckskolan inte varit helt befriad från skadegörelse.

– Visst har vi haft problem där, vi har också planerat en hel del åtgärder. Kattebäckskolan står på tur för att få upp övervakningskameror.

Flera skolor i kommunen har redan övervakningskameror för att avvärja brott och skadegörelse, bland andra Pilevallskolan och Bastionskolan.

Johan Silfversten Bergman
Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons