Annons

Skador efter vintern dyra att reparera

Vägarna kring Trelleborg har kraftiga skador efter stora översvämningar och en sträng vinter. Nu väntar dyra reparationer. ”Vi kan tvingas ställa in andra underhållsarbeten”, säger Catarina Johansson på Trafikverket.
Trelleborg • Publicerad 26 april 2011
Ett 20-tal vägområden i kommunen har skadats efter stora översvämningar och en sträng vinter. Ett av områdena är vägen mellan Dalköpinge och Fjärdingslöv.
Ett 20-tal vägområden i kommunen har skadats efter stora översvämningar och en sträng vinter. Ett av områdena är vägen mellan Dalköpinge och Fjärdingslöv.Foto: Tomas Nyberg

I området kring Trelleborgs kommun har Trafikverkets personal hittills upptäckt ett 20-tal vägområden som har skadats av översvämningarna och tjäle. Två stycken har lagats och två kommer att repareras inom kort.

– Vi är klara med väg 588 vid Fuglie och väg 700 vid Beddingestrand. I nästa vecka räknar vi med komma i gång vid Räng och senare ska vi åtgärda skador mellan Dalköpinge och Fjärdingslöv. De fyra områdena har fått störst skador, säger Catarina Johansson, projektledare på Trafikverket.

Annons

I de övriga områdena handlar det om mindre skador. Enligt Catarina Johansson är det heller inte säkert att alla behöver åtgärdas.

– Vissa vägskador blir mindre eller försvinner helt när solen kommer fram och det blir varmare, säger hon.

I nuläget är det inte klart hur mycket reparationsarbetena kan komma att kosta. Men det rör sig om stora belopp. Pengar som måste tas från den befintliga budgeten.

– Vi håller på och inventerar i hela region syd och den sträcker sig ända upp till Jönköping. Men det kan bli så att vi får skjuta upp eller ställa in planerade underhållsarbeten på grund av reparationskostnaderna, säger Catarina Johansson.

Louise Löfgren
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons