Skadestånd till häktade 19-åringar

En söndagskväll strax innan jul förra året rånade tre personer butiken Entré på Hedvägen. Tre unga män, då 18, 18 och 15 år gamla åtalades för rånet men friades i rätten. Nu får de båda idag 19 år gamla männen skadestånd för den dryga månad de satt häktade.
Trelleborg • Publicerad 10 augusti 2009

TRELLEBORG. Justitiekanslern, JK, går med på deras begäran om skadestånd. Närmre 35 000 kronor var får de i ersättning. 32 000 kronor var för lidande och resten för juridiskt ombud.

Båda två ville ha högre ersättning än vad som normalt betalas ut för frihetsberövanden av motsvarande längd. De hänvisar till att de satt inlåsta under jul- och nyårshelgen, att händelsen blev omskriven i media och att de förlorade viktig tid i skolan. JK går med på att höja ersättningen på grund av deras låga ålder. Mediauppmärksamheten däremot har inte hängt ut de båda så att det berättigar högre skadestånd, menar JK.

Johan Silfversten Bergman
Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.