Annons

”Ska man inte få ha det värdigt?”

Tabletterna som hennes sjuke far skulle ta låg utspridda i lägenheten, soporna samlades på hög och disken stod orörd på bänken. Den sista tiden för Karin Lindells far blev allt annat än värdig. Stora brister inom hemvården gjorde att han inte fick den hjälp han behövde.
Trelleborg • Publicerad 17 oktober 2014
Karin Lindell fick ta ett stort ansvar för vården av sin sjuke far under hans sista år i livet. Hennes mor Bodil Frostholm som sedan många år tillbaka var frånskild var ett stort stöd och såg med bestörtning hur fel allting blev.
Karin Lindell fick ta ett stort ansvar för vården av sin sjuke far under hans sista år i livet. Hennes mor Bodil Frostholm som sedan många år tillbaka var frånskild var ett stort stöd och såg med bestörtning hur fel allting blev.Foto: Foto: Tomas Nyberg

Det är inte mycket som tycks ha blivit rätt i vården av Sven Persson under hans sista tid i livet. Dottern Karin Lindell har i en anteckningsbok skrivit flera sidor om alla brister som hon upptäckte under tiden med hemvård och när han till sist hamnade på ett äldreboende. Kommunen har erkänt att det har begåtts fel och det har även gjorts en så kallad lex Sarah-anmälan. Men Karin Lindell är rädd att fler vårdtagare far illa.

– Ibland har jag ju undrat om det är jag som överreagerat, men det kan inte vara meningen att det ska vara så här. Jag begärde ju bara att han skulle ha det bra, att han skulle få sina tabletter och att de skulle hålla rent, säger hon.

Läs mer i fredagens pappers- eller .

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons