Annons

Sjunkande arbetslöshet i Trelleborg

Arbetslösheten sjönk något under januari jämfört med december förra året. Den siste januari var 955 personer, eller 4,0 procent av trelleborgarna, arbetslösa. I december var motsvarande siffror 1 200 personer eller 4,2 procent.
Trelleborg • Publicerad 10 mars 2003

- Vid halvårsskiftena brukar arbetslösheten vara högre. Folk slutar skolan, säsongsarbeten och visstidsanställningar avslutas vanligtvis då, säger Bengt Greiff som är chef för arbetsförmedlingarna i Trelleborg, Vellinge, Skurup och Svedala. Bengt Greiff beskriver tendensen på arbetsmarknaden som varken rakt uppåtgående eller rakt nedåtgående. - Men det är ingen diskussion om att vi inte är i en högkonjunktur och det finns en tveksamhet hos arbetsgivaren. Det känns som om det finns en väntan på något. På vad och när det kommer att hända kan jag inte säga, säger han. Under januari var 493 av de arbetslösa sysselsatta i någon form av arbetsmarknadsprogram. Det är en ökning jämfört med december då antalet var 435 personer. Begreppet arbetsmarknadsprogram omfattar förutom kurser och datortek bland annat anställningsstöd för långtidsarbetslösa, lönebidrag och offentligt skyddat arbete för arbetshandikappade samt starta-eget-bidrag. - Det är inte bara fråga om vad en del kallar arbetsmarknadspolitiska åtgärder som inte leder någonstans. De har en reguljär anställning även om staten subventionerar den. Det är viktigt att det kommer fram, säger Bengt Greiff.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons