Annons

Sjung om studentens lyckliga dar

Skyltarna står som en skog i ett hav av solvarma människor. Alla förväntansfullt väntande. Årets studentfest på Sundsgymnasiet blev en riktigt somrig tillställning.
Trelleborg • Publicerad 10 juni 2005
Jiippiie!! För vi har tagit studenten! Klass MP3A utanför nybyggda lärcentret Bryggan hurrar för sig själva och tar emot publikens jubel. Bild Tomas Nyberg
Jiippiie!! För vi har tagit studenten! Klass MP3A utanför nybyggda lärcentret Bryggan hurrar för sig själva och tar emot publikens jubel. Bild Tomas NybergFoto: 
Ett folkhav tog emot studenterna som avslutade sina tre år på Sundsgymnasiet. Bild Tomas Nyberg
Ett folkhav tog emot studenterna som avslutade sina tre år på Sundsgymnasiet. Bild Tomas NybergFoto: 

– Stämningen kommer med champagnen, säger Ingalill Nilsson, faster, och knyter handen om buketten med blommor.

– Och vädret, lägger farmor Birgit Jensen till.

Annons

Det är tre kvart kvar till studenterna ska rusa ut men de har försäkrat sig om bra platser framför Sundsgymnasiets nybyggda del, Bryggan. De väntar båda på Helena Jensen som tagit sig igenom tre år i en av estetklasserna på skolan.

– Hon kan nog vara lite nervös nu, säger Birgit Jensen.

– Fast hon är van vid att uppträda. Hon har dansat i fler år, säger Ingalill Nilsson stolt.

Grytan som är utformad i gräsmattan utanför Bryggans stora port börjar fyllas med människor. Och innanför portarna anar man en otålig väntan, som kalvar i väntan på grönbete.

Annica MP3. Alexander BF3. Johan NV3A. En liten tjej på en trehjuling. En kille sittande på toaletten. En annan tjej i en badbalja. Föräldrarna har gjort sitt bästa för att plocka fram generande bilder på sina barn, som nu många år efter att bilderna är tagna, är på väg att bli vuxna.

I år är det första gången som man tagit Lärocentrumet Bryggan för studenternas utsläpp. Och frågan är om inte arkitekten hade precis det i åtanke när han utformade den bågformade trappan ner mot gräsmattan.

Trummorna börjar ljuda och portarna slås upp. Ut med ett språng kommer den första klassen och fyller lungorna med studentsången.

Men vad händer sen? Ingalill Nilsson vet.

– Hem och slå runt i trädgården.

Kristofer Naess

Annons

0410-545 00

kristofer.naess@allehandasyd.se

VELLINGE
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons