Annons

Sjung om studentens lyckliga dag

Gälla glädjetjut. Höga ljud från visselpipor. Och champagne i högsta hugg. På fredagen tog tredjeklassarna på Söderslättsgymnasiet studenten. De sprang ut genom portarna till "Sjung om studentens lyckliga dag" som spelades av Söderslätts musikkår.
Trelleborg • Publicerad 13 juni 2008
På fredagen fylldes Trelleborgs gator och torg av glada studenter. Sångerna var många och glädjetjuten likaså.
På fredagen fylldes Trelleborgs gator och torg av glada studenter. Sångerna var många och glädjetjuten likaså.Foto: 

- Det känns helt underbart! Det är en av de bästa dagarna i mitt liv, säger Sophie Sjögren, som står i kö tillsammans med sina klasskompisar och väntar på att få springa ut genom dörren och möta sin familj och sina vänner.

Till skillnad från de flesta andra tjejer som är klädda i vitt bär hon dagen till ära en ljusrosa klänning. Det spritter i benen på Sophie och glädjen går inte att ta miste på.

Annons

- Det här är en väldigt speciell dag. Det händer liksom bara en gång i livet.

Någon plan för framtiden, med jobb och utbildning, har hon inte. Men det verkar inte vara något som hon bekymrar sig för. För i samma stund som hon pratar om framtiden omfamnar hon klasskompisarna och börjar sjunga.

- Alla vi som tar studenten klappar nu, alla vi som tar studenten klappar nu, alla vi som tar studenten... På skolgården stod familj, släkt och vänner och väntade. Det var många studentplakat, mycket blommor och många som stod redo med sina kameror. Lars Nilsson, vars son precis sprungit ut på skolgården, var en av dem.

- Ja, jag blev lite rörd när han kom ut. Man slås av att han har blivit så stor, förklarar pappa Lars.

- Blir pappa känd du när han får vara med i tidningen?, skrattar Joakim.

De som fick vänta längst var föräldrarna till dem som gått elprogrammet. De var nämligen sist ut. Som från de flesta andra studenter löd det även från dem glada toner.

- Always look at the bright side of life, sjöng klassen i kör.

Caroline Andersson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons