Annons

Sjukvårdsköerna har granskats

Trelleborg • Publicerad 7 december 2007

Antalet personer som väntar på att komma till i sjukvården minskar i Skåne. Region Skånes revisorer har nu granskat sjukvårdsköerna och funnit en del brister.

Styrning och uppföljning fungerar inte som de ska. Vårdgarantiarbetet sker i en del av organisationen medan en annan del leder verksamheten och de två möts allt för sällan.

Annons

För att få ut full effekt av insatserna och därmed minska väntetiderna måste både primärvården och specialistvården finnas med. De gemensamma medicinska indikationerna saknas för dem som i första hand ska bedöma patienten, det vill säga primärvården. Då blir det inte särskilt meningsfullt att koncentrera sig på tillgängligheten till specialistvården.

Det finns inte heller gemensamma rutiner för hur många som kar och hur länge de får vänta. Inom sjukhusvården är det framför allt köerna till mottagningar som är ett problem medan svagheten inom primärvården är tillgängligheten på telefon.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons