Annons

Sjukvårdsdistriktet ska spara 110 miljoner

Hur ska 110 miljoner kronor kunna sparas in under resten av detta året? Den frågan vill nämnden för Sydvästra Skånes sjukvårdsdistrikt och Region Skåne ha svar på. Redan pekar prognosen på ett så stort minus i förhållande till budget.
Trelleborg • Publicerad 16 april 2003

Det är primärvården och Malmö Allmänna Sjukhuset, UMAS, som ensamma står för underskottet i budgeten. För primärvårdens del - 38 miljoner kronor och för UMAS - 42 miljoner efter två månader. Sedan dess har det alltså ökat med ytterligare 30 miljoner. - Det finns en obalans i ekonomin, säger Håkan Rundberg, sjukvårdschef. Senast i nästa vecka ska vi redovisa åtgärder som ska ge en spareffekt på 110 miljoner kronor under detta året. Dessutom finns det en osäkerhet om primärvårdens siffror. - Vi är inte säkra på att primärvårdens produktionssiffror är rätt redovisade, säger Peter Ludwig, nämndens sekreterare. De är inte kvalitetssäkrade, om man säger så.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons