Annons

Sjuksköterskor drar tillbaks uppsägningar

De fem sjuksköterskor på avdelning 3 på Trelleborgs lasarett som sa upp sina anställningar i slutet av november förra året har dragit tillbaka sina uppsägningar.
Trelleborg • Publicerad 8 januari 2002

- Vi har nått en överenskommelse genom att göra ett åtgärdsprogram på avdelningen. Sjuksköterskorna har accepterat det som vi har föreslagit för att förbättra situationen på avdelningen, säger Fredrik Fexner, sjukhuschef i Trelleborg.

Annons

I fackklubben på Vårdförbundet i Malmö, dit Trelleborgs lasarett är knutet, berättar man att de sjuksköterskorna på avdelningen har fått ett lönepåslag på några procent.

Exakt hur mycket har inte uppgetts. Dessutom har man gjort en handlingsplan.

Kritiken som kom från sjuksköterskorna handlade om hög arbetsbelastning. Sköterskorna var inte nöjda med insatsen från det bemanningsföretag som varit inhyrt på avdelningen för att klara vårdtyngden.

"Även om de inhyrda sköterskorna är kompetenta, kan de inte alltid de rutiner som krävs för arbetet", resonerade Vårdförbundet.

Bemanningsföretaget anlitades när det var svårt att rekrytera personal till avdelningen i höstas, samtidigt som man höll på att införa telematriövervakning, vilket innebär övervakning och registrering av aktiviteten i patienternas hjärta.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons