Annons

Sjuka marsvin såldes till barn

Familjen Holmgren i Trelleborg besökte liksom många andra trelleborgare smådjursutställningen "Djur på Fritid" på Söderslättshallen förra helgen.
Trelleborg • Publicerad 17 februari 2003
Catharina och Christina Holmgren. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

BILD: TOMAS NYBERG De båda döttrarna Christina och Catharina köpte var sitt marsvin på utställningen, men det visade sig att båda marsvinen var sjuka och det ena dog efter endast tre dagar. - Det marsvin jag undersökte var i dålig kondition, apatiskt och hade någon form av hudproblem, säger Metta Hall, veterinär i Trelleborg. Metta Hall är kritisk till att djur som är i så dålig kondition säljs. Speciellt på en utställning som besöks av människor som kan ha svårt att bedöma hur djuren mår. - Eftersom det var en utställning så har ju besökarna trott att det handlade om seriösa djurhandlare, säger hon. Christer Holmgren, som är pappa till Christina och Catharina, håller med. "dålig stil" - Man förväntar sig ju att djuren är i bra skick när man köper dem på en sådan utställning, säger han. Jag tycker det är dålig stil. Dels handlar det ju om barnens känslor, men framför allt om djuren. Mamma Camilla var med döttrarna när marsvinen köptes. - Det fanns ungefär 15 marsvin kvar i buren och enligt den som sålde marsvinen hade lika många redan sålts, berättar hon. Familjen Holmgren vill därför uppmana alla som köpt marsvin på utställningen på Söderslättshallen att ta dem till en veterinär och få dem undersökta. får behandling Marsvinet som överlevde har nu piggnat till betydligt och får behandling för hudproblemen. Trelleborgs Allehanda har sökt kontaktpersonen för utställningen för en kommentar men inte lyckats nå honom.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons