Sjuårig skönsång på Skegrie skola

Inför en fullsatt matsal uppträdde miniversioner av såväl Oskar Linnros som Eric Saade.
– Detta släpper fram andra sidor hos barnen, säger fritidspedagogen Eva Samuelsson.
Trelleborg • Publicerad 14 april 2011
Emil Wahlberg framför Eric Saades "Popular" tillsammans med sina bakgrundssångare Rasmus Olsson och Gustav Holmberg.
Emil Wahlberg framför Eric Saades "Popular" tillsammans med sina bakgrundssångare Rasmus Olsson och Gustav Holmberg.Foto: Claes Nyberg

Skegries egna Amy Diamond - Ella Maria Eriksson inledde det starka och färgsprakande finalfältet när Skegrie skola igår anordnade melodifestival.

Skegrie skolas mello höll en hög standard hela eftermiddagen och mini-Eric Saade som egentligen heter Emil Wahlberg visade på bästa sätt varför han är så Popular. Tillsammans med bakgrundssångarna och sidekickarna Rasmus Olsson och Gustav Holmberg slog han till och med sönder en imaginär glasbur innan trion mötte beundrarinnornas jubel i strålkastarskenet.

Totalt ska 11 artister uppträda i finalen. Evenemanget har föregåtts av två uttagningar.

– De har fått välja låtar själva och planerat sina framträdanden, säger Eva Samuelsson.

I green room efter sitt nummer är Emil "Mr Popular" Wahlberg lagom ödmjuk.

– Nja, jag har inte övat så mycket på låten men det gör inget, jag tror vi vinner ändå. Jag hade ju mina turskor på mig, säger han flankerad av sina homeboys från klass 1b och 2b på Skegrie skola.

Martin Strandberg
Oskar Forsberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.