Annons

Sju tjänster på Komvux hotas

Trelleborg • Publicerad 30 november 2006

Sju lärartjänster på Komvux är i farozonen. Det är konsekvensen av regeringens aviserade sparbeting som drabbar vuxenutbildningen i hela landet. I Trelleborg väntas antalet platser på Komvux minska med en fjärdedel.

– Med anledning av minskade statsbidrag blir det aktuellt med sju färre lärare än i dag, säger gymnasiechefen Lisbeth Netteberg.

Annons

Hur reduceringen av lärarkåren ska gå till är ännu inte klart.

Förhandlingar ska föras med berörda fackförbund.

– Vi hoppas kunna lösa det med bland annat naturliga avgångar, dem som går i pension. Men inget är klart ännu, säger Netteberg.

Det uteblivna statsbidraget till Komvux i Trelleborg beräknas bli drygt 3,6 miljoner kronor.

Det har lett till att gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden nu fått information om det ekonomiska läget.

– Prognoserna visar att vi går med plus det här budgetåret och vi hoppas öronmärka de medel som blir kvar i årets budget till vuxenutbildningen, säger Netteberg.

Ylva Ekstrand som är facklig företrädare för Lärarnas riksförbund, menar att det inte bara är Komvux som berörs av personalnedskärningar.

– Enligt vår mening är det inte bara lärare på Komvux som detta gäller, utan hela området, som består av Söderslättsgymnasiet och Komvux . Det kan drabba, inte bara hela lärarkåren, utan hela organisationen, anser hon.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons