Sju som kan nå ända fram

Lite nervösa men förväntansfulla. Så var stämningen bland de sju Luciakandidaterna när de träffades för första gången under måndagen.
Trelleborg • Publicerad 30 oktober 2006
Catja Olsson, Sofia Ingvarsson, Nathalie Dahl, Li Trulsson, Josephine Rosvall, Martina Green och Cecilia Hammar tävlar alla om att bli Trelleborgs Lucia 2006. BILD: TOMAS NYBERG
Catja Olsson, Sofia Ingvarsson, Nathalie Dahl, Li Trulsson, Josephine Rosvall, Martina Green och Cecilia Hammar tävlar alla om att bli Trelleborgs Lucia 2006. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

– Jag blev chockad när jag fick veta att jag skulle vara med. Det är en stor sak att få vara med i Luciatåget, tycker Cecilia Hammar, 17 år.

Efter förra veckans uttagning och intervjuer återstår nu sju kandidater att rösta på. Två kommer från Smygehamn, en från Gislövs strandmark och resten från Trelleborg.

– Vi har gått på personlighet när vi valt ut de sju finalisterna, säger Malin Wahldén från utvecklingsbolaget som tillsammans med Handelsklubben arrangerar Luciauttagningen.

– Ingen av tjejerna har anmält sig själva, alla har rekommenderats av släktingar eller vänner.

Bara två av de sju kandidaterna är otränade när det gäller sång. Men det ska årets sångcoach, 2004 års Lucia Maria Olsson, råda bot på.

– Jag börjar redan på fredag med sångträningen. Jag ska hjälpa dem att ta fram en bra repertoar som de kan välja ur, säger hon.

En fråga som dök upp bland tjejerna var varför det inte fanns några stjärngossar med i tåget.

– Det hade varit kul med killar och lite mörka stämmor, tyckte alla Luciakandidaterna.

Något bra svar hade arrangörerna inte på den frågan.

– Det har väl helt enkelt alltid bara varit tjejer. Det får ju inte plats så många i Luciabussen, förklarade Malin Wahldén.

Fredag den 1 december är sista dagen det går att rösta på Luciakandidaterna, som snart presenteras i TA.

Louise Voll Ercolino

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.