Annons

Sju kvinnor från olika länder ställer ut på Garvaregården

Blommor, hamnar, Lady D och naturlandskap. Det blir en frisk blandning av motiv och färgval när sju kvinnor från olika delar av världen ställer ut på Garvaregården.
Trelleborg • Publicerad 27 juni 2003

Lianna Nilssons målningar går i ljusa pasteller och föreställer exotiska platser från hemlandet Indonesien. BILD:CLAES NYBERG - Vi är lite gråare här i Norden, säger projektledare Nanni Örnemark som själv inspireras av sitt finska ursprung och målar mörka skogar, röda stugor och vinterlandskap. - Jag har alltid tyckt mycket om snön och den hårda vintern, berättar hon. Ungerska Eva Pinter har en förkärlek för frukter och blommor i sina stilleben och Zora Jancevska från Makedonien skildrar både hemlandet, hamnar i Spanien och blomstermotiv. På en av hennes målningar står Lady Diana mitt ute på landsbygden. - Hon växte ju upp på landet, förklarar Zora Jancevska. Isländska Eva Danne målar både naturalistiskta berglandskap från hemön, och surrealistiska drömbilder i olja. - Jag jobbar mycket med drömtydning och vill uttrycka det i mina tavlor, berättar Eva Danne och nämner bland annat Ljung som sin inspirationskälla. Hennes original är inte till salu. Däremot trycker hon upp vy-kort och hoppas på att få ännu mer tid att använda penseln nu när hon blir pensionär. Konstnärinnorna har ställt ut tillsammans sedan 1989 och fler visningar lär det bli. Deras alster finns på Garvaregården till och med den 17 juli.

Claes Nyberg claes.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons