Sjösportens dag bjuder på musik och båtar

Trelleborg • Publicerad 11 augusti 2005

Det blir både dramatiska räddningsaktioner, vackra båtmodeller och ljuv musik när Trelleborgs Båtsällskap ordnar Sjösportens dag nu på lördag.

Arrangemanget b örjar redan klockan 12 då Söderslätts musikkår marscherar från affären ner till Gislövs hamn där en liten konsert ges. En Ton i Veckan, Logdansarna och Goodmankvartetten är andra kulturella inslag under eftermiddagen. På plats finns också Sjöscouterna som visar optimistjollar. Den intresserade kan få ta en liten provtur. Prick klockan 14.00 visar räddningstjänsten och Sjöräddningssällskapet hur man räddar liv på sjön.

– De har lovat en mycket realistisk aktion, säger Arne Nilsson från Båtsällskapet.

Andra programpunkter är en utställning av Sjöfartsm useet, en snipa byggd i Trelleborg, öppet hus hos dykarklubben och modellbåtssegling i hamnen. Den hungrige kan naturligtvis avnjuta en sillamacka.

– Och så kommer vi att ha ett äkta traditionellt chokladhjul också, samma som en gång snurrat på Havsörn en i Trelleborg, berättar Arne Nilsson.

Alltså något för alla smaker, blandat med lite salta vindar.

Louise Voll Ercolino

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.