Annons

Sjösättning i Gislövs hamn

Med ett plask landade båten Sara i vattnet i Gislövs hamn. På lördagen var det återigen dags att få vatten under kölen för den gamla mahognybåten som sedan i höstas har Gislöv som sin hemmahamn.
Trelleborg • Publicerad 10 maj 2003
BILD: Tomas Nyberg
BILD: Tomas NybergFoto: 

BILD: Tomas Nyberg Det är bråda helger för Arne Kristensson som är kranförare och har uppdraget att sjösätta båtar i Gislövs hamn. Sammanlagt 23 båtar ska sjösättas i helgen. Håkan Westlund från Slimminge är nybliven båtägare sedan i höstas då han köpte en träbåt i mahogny. Och det var inte utan att nervositeten var stor inför årets sjösättning. - Det är jättenervöst, flyter den eller flyter den inte, sade han strax innan kranbilens röda band lades under kölen och lyfte upp båten från dess bockar där den legat under vintern. Och visst flöt hon, trots att det läckte in lite vatten. - Förhoppningsvis är det inte mer än vad pumpen klarar, konstaterade Håkan Westlund som fick hjälp vid sjösättningen av sonen Jacob och hans kompis Max Kjellqvist Johnsson. Motorn, en 180 hästars turbodiesel, startade på första försöket och årets premiärtur gick från kajkanten till båtplatsen vid bryggan.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons