Annons

Sjöormen får ny pump

Många läsare har hört av sig sedan Allehanda skrev om att ormen inte sprutar vatten som den en gång gjorde. Nu får fontänen en ny pump.
Trelleborg • Publicerad 1 augusti 2003

Rolf Hallén har arbetat inom kommunen sedan 1977 och är den som sätter igång stadens fontäner varje vår, stänger av dem på hösten och står för reparationer om något i vattentillförseln inte fungerar. Det var också han som satte in en ny pump i fontänen vid renoveringen 1996. - Det stämmer att pumpen som sitter där nu inte har samma kapacitet som den gamla, bekräftar han. Samtidigt menar Rolf Hallén att bytet var ett medvetet val. - Kommunen tyckte att det räckte med den kapaciteten. Tidigare fanns en centrifugalpump som inte gick att reglera. Då tvingades man stänga av vattnet helt vid torgmarknaden, för att den höga strålen skvätte för mycket. I dag är det bättre, med en varvtalsreglerad pump, då strålen går att reglera. Då kan den alltid vara igång, trots att den inte klarar av att spruta lika högt som innan, säger han och tillägger att fontänen för övrigt aldrig har sprutat på exakt samma samma sätt tidigare heller, av tekniska skäl. Rolf Hallén kommer också med beskedet att det finns planer på en ny pump med större kapacitet. - Den pumpen som sitter där nu är sju år och börjar rosta, så inom ett år kan jag garantera att en ny pump ska finnas på plats, säger han och välkomnar den uppståndelse som uppkommit kring fontänen. - Det är roligt att folk engagerar sig i fontänerna.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons