Annons

Sittstrejk till stöd för flitpeng

Trelleborgs lokala förening för utvecklingsstörda - FUB - sittstrejkade på måndagen i protest mot att Svedala kommun dragit in dagpenningen för de handikappade där.
Trelleborg • Publicerad 17 mars 2003
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

BILD: CLAES NYBERG Ett femtontal medlemmar hade slutit upp på dagcentrat i Trelleborg. - De ska ha lika mycket som vi får, sade Christer Ahlgren, en av de strejkande. Strejken handlade även om att dagpenningen i Trelleborg redan i dag är för låg. - Vi har inte fått någon höjning på flera år men maten har blivit dyrare, sade Bengt Göran Magnusson, ordförande i Trelleborgs FUB:s brukareråd. I Trelleborg är habiliteringsersättningen idag 38 kronor om dagen. Eftersom lunchen på dagcentrat kostar 40 kronor blir det ingenting över. Man är rädd att Trelleborgs kommun ska följa Svedala kommun och dra in flitpengen helt och hållet. - Om de rör våra pengar kommer vi att sluta jobba. Det är vi hundra procent eniga om, sade Bengt Göran Magnusson. Text: Camilla Erkenfeldt

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons