Annons

Sista utställningen visas på tinget

Nu är det dags för den sista utställningen i tingshuset. Far och dotter respektive far och son ställer ut tillsammans i Söderslätts konstförenings "Grande Finale".
Trelleborg • Publicerad 8 juni 2007
"Grande Finale-kvartetten" Stefan Sjöberg, Amanda Ooms, Cornelis Ooms och Bertil Sjöberg ställer ut på tingshuset. BILD: CLAES NYBERG
"Grande Finale-kvartetten" Stefan Sjöberg, Amanda Ooms, Cornelis Ooms och Bertil Sjöberg ställer ut på tingshuset. BILD: CLAES NYBERGFoto: 
Amanda Ooms framför sina tavlor.
Amanda Ooms framför sina tavlor.Foto: 

På lördag går en epok i graven. Då är det vernissage för Söderslätts konstförenings sista utställning i tingshusets foajé.

Utställningsverksamheten började 1974. Bertil Sjöberg, Elsie Skoog och Irene Aldén besökte lagmannen K.G Lindelöw och kom överens om att hänga konst på tingshusets väggar. Så blev det och så har det varit i 33 år.

Annons

När det nu är dags för konstföreningens avskedsutställning sluts cirkeln. Bertil Sjöberg ställer åter ut sina verk, denna gång tillsammans med sonen Stefan Sjöberg.

Den andra duon utställare är lika välkänd. Cornelis Ooms ställer ut sina tavlor tillsammans med dottern Amanda Ooms.

Fyra konstnärer, fyra temperament utlovar Söderslätts konstförening. På lördag är det vernissage klockan 10-13. Utställningen pågår till den 22 juni och sedan är konstföreningens era i tingshuset slut.

Magnus Aspegren

0410-545 31

magnus.aspegren@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons