Annons

Sista TA-finalisterna korade

Hedvig Beck, Emilia Hallgren och Desirée Persson gick vidare i TA-chansen.
Trelleborg • Publicerad 17 augusti 2006
Hedvig Beck vann den yngre tävlingsklassen med sin tolkning av Imagen av John Lennon. Bild: Johan Bävman
Hedvig Beck vann den yngre tävlingsklassen med sin tolkning av Imagen av John Lennon. Bild: Johan BävmanFoto: 
Desirée Persson blev publikens favorit. Hon hade många fans på första parkett som både jublade och gav blommor efter segern. Bild: Johan Bävman
Desirée Persson blev publikens favorit. Hon hade många fans på första parkett som både jublade och gav blommor efter segern. Bild: Johan BävmanFoto: 
Emilia Hallgren framförde Lisa Nilsson-låten Långsamt farväl med stor inlevelse och vann den äldre tävlingsklassen. Bild: Johan Bävman
Emilia Hallgren framförde Lisa Nilsson-låten Långsamt farväl med stor inlevelse och vann den äldre tävlingsklassen. Bild: Johan BävmanFoto: 

Stadsparkens bänkar var fullsatta till sista plats på onsdagskvällen. Här fanns både allsångsfantasterna och alla som ville heja fram just sin favorit i TA-chansen. Det var sista möjligheten för de unga talangerna att kvala in till finalen som avgörs under Palmfestivalen.

Det dröjde inte länge innan Malena Björner hade fått med hela publiken på allsången, med mäktigt ackompanjemang av Söderslätts musikkår under ledning av Michael Nordberg.

Annons

Den specialinbjudne gästen Joachim Bäckström fyrade av ett stycke ur operan Turandot av Puccini. Han sjöng dessutom duett med Malena Björner på scenen i en smäktande serenad. Först upp på scen av talangerna var Hedvig Beck från Höllviken som framförde Lennon-klassikern Imagen. Därefter följde en duo: Alexandra Eriksson och Lovisa Laine som både dansade och sjöng Juanes-låten La camisa negra. Sist ut av de yngre deltagarna var Desirée Persson från Vollsjö som sjöng Maria Careys ballad Hero.

I publiken satt syskonen Pamela El-Homsi, 11 år, Nadine El-Homsi, 10 år, Sherine El-Homsi 8 år och kompisen Lisetta Casagrande, 11 år.

– Jag har sett på alla deltävlingarna och alla som tävlat har varit jätteduktiga, säger Lisetta.

– Vi kanske ska ställa upp nästa år, men vi vet inte vilken låt vi skulle sjunga, säger Pamela.

Hon har redan hunnit uppträda på sin skola med ett dansnummer och var inte nervös alls.

– Jag känner mig sugen på att vara med, utbrister Pamela när hon ser talangerna på scenen. I den äldre tävlingsklassen deltog tre tjejer. Emilia Hallgren från Simrishamn sjöng Långsamt farväl, Caroline Friberg från Ystad sjöng How do I live och Amanda Greiff från Trelleborg sjöng The Rose.

Tävlingsbidragen blandades med allsångsfavoriter som En kväll i juni och Dagny. Söderslätts musikkår bjöd också på flera nummer innan det var dags för den trehövdade juryn att avslöja kvällens vinnare.

Stefan Lind, Kenneth Björner och Louise Voll Ercolino medgav att de hade haft en svår uppgift men slutligen enats om två vinnare: Hedvig Beck i den yngre klassen och Emilia Hallgren i den äldre.

Hedvig fick bra kritik för att hon vågat göra en egen tolkning av en klassisk låt, och Emilia för att hon haft stor inlevelse i sången.

– Mitt framförande kändes bra, det flöt på och jag tyckte jag fick bra kontakt med publiken, säger Hedvig efter vinsten. Hon har tränat hårt och tänker fortsätta göra det inför finalen.

Annons

Emilia var med på förra årets talangjakt men gick inte vidare, därför tyckte hon det var extra kul att hon gjorde det nu.

– Det var jättenervöst innan, men jag har haft bra känningar hela dagen. Jag gick in för att uppleva vad jag sjöng och det verkar juryn ha uppskattat, säger Emilia.

Publikens favorit blev Desirée Persson som blev rikligt uppvaktad efter vinsten av släkt och vänner.

– Det känns jättebra, och det var skönt med allt stöd i publiken, men pirrigt också att ha alla här, säger hon.

Vem som slutligen tar hem TA-chansen får vi veta den 26 augusti då finalen avgörs.

Emma Olevik

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons