Annons

Sista resan för T:et

Ett dygn för sent, klockan 16.15, lyftes det 45 ton tunga T:et - fontänen- över till en trailer för vidarebefordran till Söderslättshallen.
Trelleborg • Publicerad 23 maj 2002

När jobbet beräknades utgick man från en ritning. Sedan visade det sig att ritningen inte stämde. Under karet satt en stor betongklump som ökade vikten med fem till sex ton. Tio man med slaghammare och skyfflar gick igång med att minska vikten till omkring 45 ton som trailern klarade. Karet holkade ur och blev djupare samtidigt som botten blev tunnare. Med kraftiga stroppar och schackel lyftes det stora karet över på en trailer som segat sig förbi Billings konditori. Klumpen på undersidan fortsatte att ställa till problem så hela schabraket med balkar och allt fick pallas under på trailern. Trelleborgare med och utan kameror samlades under eftermiddagen för att ta sina egna minnesbilder av när T:et utanför rådhuset blev en grop.

Martin Kubista martin.kubista@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons