Annons

Sista minuten-pris på billiga tomter

Trelleborgs kommun tänker höja priserna på villatomter och anslutningsavgifterna för va och el. Men fram till 1 juli finns det fortfarande chans att fynda en tomt till det gamla priset.
Trelleborg • Publicerad 7 februari 2003

En tomt på 800 kvadratmeter som i dag kostar 164 000 kronor inklusive anslutningsavgifter kostar från 1 juli 199 125 kronor. - De tomter som planeras i Skegrie, på Dalköpinge-området och på Västervång säljs dock till det gamla priset, säger kommunalrådet i Trelleborg Egil Ahl (s). Sammanlagt finns det 81 planerade tomter som säljs till det gamla priset: 32 tomter i Skegrie, 30 på Västervång och 19 i Dalköpinge. Fram till 1 juli gäller även det gamla priset för anslutning till va och el. Den höjning som kommunstyrelsen beslutade föreslå på sitt sammanträde i torsdags innebär att grundkostnaden för en tomt ligger kvar på 60 000 kronor men att priset per kvadratmeter blir 70 kronor från första kvadratmetern. Det gamla kvadratmeterpriset låg på 30 kronor upp till 300 kvadratmeter och 60 kronor därutöver. Bakgrunden till att Trelleborgs kommun höjer priserna på tomtmark för småhus är att priset legat stilla länge. Kommundirektör Rutger Persson gör en jämförelse med tomtpriserna i andra kommuner i området. Utan anslutningar ligger priset på en tomt på 800 kvadratmeter i Trelleborg på 116 000 kronor efter höjningen. - I Svedala är grundpriset 160 000 kronor och kvadratmeterpriset 183 kronor. I Ystad är grundbeloppet i tätort 109 000 kronor och i övriga kommunen 88 000 kronor. Kvadratmeterpriset är 30 kronor i hela kommunen. Även i Höör och Staffanstorp ligger priserna högre än i Trelleborg efter höjningen och i storstaden Malmö ligger priserna på en mycket högre nivå, enligt Rutger Persson.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons