Annons

Sista klapparna i hemlighet

Uppe på chefens kontor bytte tomten om samtidigt som både stora och små letade klappar till nära och kära. Några hade redan julhandeln klar och njöt av att ta det lugnt mitt i vimlet. Medan andra medvetet sparat klappjakten till sista dagarna - allt för att kunna bevara sina hemligheter.
Trelleborg • Publicerad 23 december 2012
Linda och Mikael Karlsson valde att vänta till näst sista dagen med julhandeln för att kunna bevara sina hemliga inköp.Foto: Tom Wall
Linnea Jönsson och Edit Andersson tog igen sig och värmde fingrarna på en bänk i Gallerian Valen.Foto: Tom Wall
Tomten bytte om och gjorde sig redo för att träffa alla barnen under julhandelns sista dagar.Foto: Tom Wall
Systrarna Alba och Madigan Stricker Krämer var egentligen klara med julklappsköpen, men tittade gärna runt i leksaksbutiken.Foto: Tom Wall

- Vi har inte köpt en enda grej ännu. Men det passar bra, nu är barnen hemma och gör julgodis under tiden, säger Linda Karlsson som handlade tillsammans med maken Mikael Karlsson.

Han såg fördelen med att handla så sent, då hinner barnen inte bli alltför nyfikna och börja snoka bland paketen. Men han påpekar att det till största delen beror på hans fru.

Annons

- Det är väl bara att erkänna att det är lite jobbigt för mig med hemlisarna, jag har svårt för att inte säga något om det vi köpt, säger hon och skrattar.

Medan handeln pågick på bottenplan inne i köpcentret Valen fick Marknadschefen Marcus Middleton besök uppe på sitt kontor. Där uppe stod Lasse Gustafsson som genom ett snabbt ombyte såg till att det blev ett gästspel av självaste tomten även så här dagarna innan julafton.

- Det är kul att göra det här och få prata med barnen, de kommer alltid med en massa roliga kommentarer, säger han.

Vid bänkarna precis i mitten av gallerian satt Linnea Jönsson och Edit Andersson och tog igen sig. Efter ett tag ute i torghandelns kyla värmde de fingrarna i gallerians värme.

- Några julklappar köper vi inte längre, just nu önskar jag mest att det var sommar istället, så mycket varmare och skönare då, säger Edit Andersson.

Walter Stricker besökte leksaksbutiken med döttrarna Madigan och Alba Stricker Krämer och njöt i fulla drag av att vara klar med julhandeln. Dagen spenderades istället med att titta bara se sig omkring. Men när lillasyster befanns sig en bit bort avslöjade Madigan.

- Man vet aldrig, kanske hittar jag något lite extra jag kan ge henne.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
John Palm
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons