Sista kapitlet för Alstads bibliotek

På torsdagen hade biblioteksfilialen i Alstad öppet för sista gången. Från 13 januari kommer i stället bokbussen till Alstad en gång i veckan.
Trelleborg • Publicerad 18 december 2003
Bild:CLAES NYBERG
Bild:CLAES NYBERGFoto: 

- Det är ingen höjdare att biblioteket ska läggas ned, säger Mattias Johansson, som bor i Alstad och passade på att titta in under sista kvällen och lämna tillbaka några tidskrifter som han lånat. Bild:CLAES NYBERG Mattias Johansson har lånat ganska ofta på biblioteket i Alstad. - Jag har gått här på biblioteket sedan jag var liten, säger han. Lena Persson arbetade på biblioteket den sista kvällen. Hon har ryckt in som extraanställd under de senaste månaderna. - De senaste veckorna har antalet besökare legat ganska lågt, berättar hon. Folk har väl redan accepterat att biblioteket ska stängas. Under vecka 50 hade filialen i Alstad 206 besökare och under veckan före var antalet 204. Det är mycket böcker som fortfarande är ute på utlån. Lena Persson pekar på en hel låda med kort som visar hur många böcker som låntagarna har hemma och som de nu får lämna på bokbussen eller på någon av de andra biblioteken i Trelleborgs kommun. Förutom huvudbiblioteket i Trelleborg finns det fortfarande filialer i Skegrie, Anderslöv och Smygehamn.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.