Annons

Sista handen läggs vid nya Bastionen

Elektrikerstrejken har försenat arbetet med nybygget på Bastionskolan, men inte på något sätt som spräcker vare sig tidsplaner eller budgetar.
Trelleborg • Publicerad 2 juli 2003
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

BILD: TOMAS NYBERG I dagarna läggs sista handen vid den nya entrén, plattsättningen utanför och golvläggningen inne i den nya, tre våningar höga byggnaden. Inuti kommer besökaren till en hög, ljus lokal med tunna pelare. Mellan dem håller man just på och lägger ett parkettgolv i oljad ek, i en mjukt rundad, lite solfjädersliknande form. - Ett mycket speciellt jobb. Det har krävts många svettiga timmar av snickarna, säger Peter Johannisson, Bisabs platschef för Bastionskolan och samordnare för entreprenörerna, av vilka tre fjärdedelar är Trelleborgsfirmor. Elektrikerstrejken i maj kom olägligt för Bastionbygget. Man skulle precis installera skolans larm för inbrott och brand, installationer som kunnat göras först nu. - Fram emot slutet av byggtiden brukar det annars vara som mest folk från elektrikerna. Hade inte strejken kommit hade det stått färdigt alltihop redan nu. Men det fanns ju en marginal, skolan börjar inte förrän i augusti, påpekar Peter Johannisson. Han försäkrar att budgeten på omkring 25 miljoner kronor hålls, och att skolpersonalen ska kunna flytta in utan problem den 11 augusti. Innan dess ska man dock lägga färdigt parketten, vilket blir klart på fredag. Sedan återstår bara städning och test av rör, ventilation och andra installationer. Slutbesiktningen är bokad till första veckan i augusti.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons