Annons

Sista dagen för nionde kullen

Några ser ut att vara mer än överförfriskade. Andra mest euforiska. På torsdagen sprang de ner för trappan, sistaårseleverna på Sundsgymnasiet.
Trelleborg • Publicerad 5 juni 2009
Foto: 
Uppe till vänster: SP3B har rusat ut på trappan. Uppe till höger: Klara Lidé i BF3 får en kram av Vicky och Sofie Löw. Nere till vänster: Samhällseleverna Jesper Hägglund, Nathalie Olsson och Carolina Qvist.
Uppe till vänster: SP3B har rusat ut på trappan. Uppe till höger: Klara Lidé i BF3 får en kram av Vicky och Sofie Löw. Nere till vänster: Samhällseleverna Jesper Hägglund, Nathalie Olsson och Carolina Qvist.Foto: 

VELLINGE. I fönstren på Bryggans övervåning står studenterna och tittar ut över folksamlingen - föräldrar, vänner och bekanta som ska gratta. En tjej sitter ner och tittar ut, med hakan stödd mot handen. Blicken är längtansfull. Det är bara några minuter kvar.

Andra nöjer sig inte med att passivt vänta och längta.

Annons

– Detta är så jävla skönt! skriker Nathalie Olsson i SP3B och den hesa rösten skär sig.

– Välkommen till arbetslösheten Nathalie, säger Matilda Tornqvist bredvid nyktert, men utan att det lägger sordin på stämningen.

Sundsgymnasiets rektor Gert Åkesson tror på de nybakade.

– Studenterna har skött sig ypperligt, säger han.

Det är nionde kullen han släpper iväg.

– Det är en rätt fantastisk känsla. Det är en så stor dag för dem och så får man vara med om den.

I vimlet nedanför skolbyggnaden Bryggan vajar plakat och banderoller. Familjen Bengtsson väntar på Filip som läst teknikprogrammet.

– Det är klart att man är stolt. Lika stolt som när de sparkade ut henne för ett år sedan, säger Lars-Inge Bengtsson och nickar åt dottern Alexandra som också gick teknikprogrammet.

Så öppnas dörrarna och en kille från barn- och fritidsprogrammet hoppar ut med resten av klassen tätt efter. Han smäller av en konfettiraket och trumkåren spelar. Festen kan börja.

Johan Silfversten Bergman
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons