Annons

Sista chansen för sena deklaranter

474 deklaranter på Söderslätt har fått föreläggande från Skattekontoret i Trelleborg för att de inte lämnat in sin deklaration i tid.
Trelleborg • Publicerad 25 juli 2003

Detta trots att det kostar 500 kronor för privatpersoner och 1 000 kronor för juridiska personer att inte lämna in sin deklaration i tid. Och det brinner i knutarna nu för den som ännu inte fått in sin deklaration till skattekontoret, för efter 1 augusti blir det ännu dyrare. Då ökar avgiften till det fyrdubbla. Skattekontoret i Trelleborg har hand om deklarationerna för invånarna i Trelleborg, Svedala och Vellinge. För en tid sedan skickades föreläggande ut till de privatpersoner, företag och föreningar som är skyldiga att lämna deklarationer, men som inte gjort det, trots tidigare påminnelse. - Före 1 augusti är förseningsavgiften 500 kronor för privatpersoner och 1000 kronor för juridiska personer, säger Anders Andersson på Skattemyndigheten i Malmö. Efter 1 augusti fyrdubblas avgiften. Av de 474 deklarationer som inte kommit in i tid är 369 privatpersoner och 105 aktiebolag.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons