Annons

Sista chansen att vara tomte

I dag samlades barn och vuxna i Vellinges hembygdsgård för att fira ut julen.
Trelleborg • Publicerad 6 januari 2009
Korv på löpande band Leif Mårtensson från Hamngrillen i Ystad har för dagen flyttat verksamheten till Vellinges församlingshus där han langar fram korv i ett flygande fläng. Här får Stina Salö och Ellinor Larsson varsin korv. Bild: Erika Oldberg Bild: Erika Oldberg
Korv på löpande band Leif Mårtensson från Hamngrillen i Ystad har för dagen flyttat verksamheten till Vellinges församlingshus där han langar fram korv i ett flygande fläng. Här får Stina Salö och Ellinor Larsson varsin korv. Bild: Erika Oldberg Bild: Erika OldbergFoto: 

Dans kring granen, julsånger och besök av tomten var några av inslagen under julfesten som avslutade eftermiddagens gudstjänst i Vellinge kyrka. Ellinor Larsson, fem år, var en av dem som dagen till ära klätt ut sig till tomte. Eller "tomtenissa" som hon själv presenterar sig.

- Det var ju sista chansen som man kunde vara tomte i år, säger hon och tillägger att hon även var tomte på julafton.

Annons

Patrik Lindskog, kyrkoherde i Vellinge -Månstorps församling, berättar att de under alla år som den traditionella julfesten anordnats nu har prövat sig fram till det allra bästa festreceptet: Att låta barnen och föräldrarna själva stå för svänget. Tidigare om åren har de ordnat ett ambitiöst program med clowner och underhållning - vissa år sjöng också prästerna själva. Det behövs egentligen inte, menar han.

- Nej, för när dansen runt granen kommer igång, då lyfter det ordentligt, ler han.

Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons