Annons

Sista chansen att spexa

På tisdagen var det dags för uttagning bland utgångsklasserna på Söderslättsgymnasiet till årets spex. På plats i Söderslättshallen fanns en stenhård jury för att bedöma deras insatser.
Trelleborg • Publicerad 15 juni 2006
Nu ska sistaårseleverna visa ettorna och tvåorna vad de går för på dagens spex. De olika klasserna hade övat i allt från ett par veckor till ett helt läsår. bild: mark hanlonFoto: 
Hårda men rättvisa. Baki Krasniq från ungdomsenheten, Åsa Roos från dansstudion Flick-Flack och Hannah Jönsson och Anna Roth från McDonalds var jurymedlemmar.Foto: 

Stämningen var hög när tio av 17 klasser skulle tas ut till årets spex i Söderslättshallen. Idag visas spexet för övriga Söderslättselever. I år är evenemanget extra stort eftersom kommunen har hjälpt till att få tag i en artist som ska uppträda.

Utanför Söderslättshallen står ett gäng tomtar och tar frisk luft. Inne vid scenen har ett gäng i balettkjol precis avslutat sitt nummer. Klasserna har ungefär två och en halv till tre och en halv minut på sig att göra sitt framförande. Jurydeltagarna sitter djupt koncentrerade och antecknar flitigt, men har då och då svårt att dölja ett leende. Juryn som eleverna själva valt ut består av en representant från ungdomsenheten, två från Mcdonalds och Åsa Roos från dansskolan Flick-Flack. – Deras uppgift är att bedöma om framträdandet verkligen var ett spex och om det var bra dans eller sång, berättar Caroline Olofsson, ordförande för studentkommittén.

Annons

Hennes klass har Disneytema och var alla utklädda till Disneyfigurer. Själv föreställer hon Jasmin (från Aladdin) och är andfådd efter det fartfyllda framförandet.

Förmågorna verkade trots juryns kritiska blickar lugna inför sina framträdanden.

– Vi var inte särskilt nervösa, men det kändes lite ovant eftersom vi inte övat på scenen förut, säger Caroline Olofsson.

Rektor Bengt-Göran var med och tittade på resultatet.

– De har verkligen jobbat jättehårt säger han och ler stolt mot scenen.

Christina Palmgren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons